Pelletsanläggning - Ny pelletspanna eller konvertera till pellets

Konvertera till pellets – ny pelletspanna eller pelletsanläggning?

Genom att använda träpellets som bränsle ser vi till att ta vara på det som naturen producerat. När ditt företag väljer miljövänlig energi baserad på exempelvis bioenergi kan ni enkelt sänka kostnaderna och samtidigt göra en insats för miljön. Vi har flera energikoncept för att ni ska kunna välja det som passar just er verksamhet.

Träpellets – ett miljövänligt och lönsamt alternativ

Träpellets produceras av en biprodukt från sågverksindustrin och släpper därför inte ut mer koldioxid under förbränning än om trävirket skulle brytas ned naturligt. Vid tillverkningen krävs endast en liten andel hjälpenergi, och förbränning av träpellets är koldioxidneutralt. Det bidrar därför inte till den globala uppvärmningen.

På Solör Bioenergi ser vi till att ta vara på det som naturen producerat. Vi har hela lösningen och hjälper våra kunder att konvertera till pellets med ny pelletsanläggning eller pelletspanna.

Pelletsanläggning från Solör Bioenergi

När du väljer pellets från Solör Bioenergi kan du vara säker på att du får pellets av hög kvalitet och som dessutom kräver minimal hantering. Detta innebär pellets med högt energiinnehåll, låg askhalt och en hög densitet som garanterar jämn förbränning. Pellets är ett alternativ som är kostnadseffektivt och med litet underhåll. Kontakta oss om du har frågor eller om du funderar på att skaffa ny pelletspanna eller pelletsanläggning.

Vi hjälper företag hitta miljövänliga energilösningar

För en del verksamheter är pellets eller flis det mest effektiva valet, medan för andra kan geoenergi eller bioolja passa bättre. Oavsett val så hjälper vi er att ersätta användningen av fossila bränslen med miljöriktiga alternativ, samtidigt som det blir mer kostnadseffektivt.

Det finns mycket att vinna på genom att låta oss leverera miljövänlig energi, istället för fossil energi. Samtidigt som ni sänker kostnaderna, så får man en bekväm och effektiv energilösning som anpassas efter era behov.

Kontakta oss så berättar vi mer hur vi kan hjälpa er konvertera till pellets med ny pelletspanna eller pelletsanläggning.

Läs mer om våra biobränslen