Fjärrvärme i Kvänum

Funderar du på att välja fjärrvärme?

Det finns många fördelar med att skaffa fjärrvärme. Framför allt är det en bra investering för dig själv, för miljön och för plånboken.

  1. Enkelt och bekvämt. Du slipper oroa dig för ojämn temperatur, brist på varmvatten när du ska duscha eller oväsen från en värmeanläggning.
  2. Minimalt underhåll. Din fjärrvärmecentral sköter sig i princip själv och du kan nå oss dygnet runt om något skulle hända.
  3. Prisvärt. Låg installationskostnad, stabil prisnivå på värmen och låga kostnader för underhåll.
  4. Klimatsmart. Solör Bioenergi levererar fossilfri värme och vi använder endast biobränslen i produktionen.

Fjärrvärmen i Kvänum

Anläggning: Anläggningen ligger på Skaragatan där värmeproduktionen sker med en biobränslepanna. Den kompletteras med en oljepanna som används vid reserv och spetslast när det är väldigt kallt.

Biobränsle: Större delen av värmen produceras i dagsläget av avrens som är en restprodukt från framställning av spannmål, träpellets samt en liten del olja täcker upp vid stopp och köldtoppar.

Produktion/år: Cirka 13 000 MWh/år.

Kunder: Flertalet av de större fastigheterna i Kvänum såsom kommunala byggnader med skolor, ålderdomshem, simhall samt industrier, silon, flerbostadshus och villor.

Tillsammans har vi i Kvänum hjälpts åt att kraftigt minimera utsläppen av skadliga partiklar (PM 10) och minskat koldioxidutsläpp med 4 150 ton/år. Genom att ta bort mer än 1 550 kubikmeter olja årligen har vi minskat utsläppen motsvarande 210 bilar (där genomsnittsbilen kör 1 500 mil/år).

Är du intresserad av att veta mer?

Välkommen att höra av dig om du vill veta mer om fjärrvärme och få reda på om du kan ansluta dig. Du hittar kontaktuppgifter till vänster.

Är du redan kund? Vi hjälper dig med dina frågor

Mina sidor

På Mina sidor kan du se fakturor och statistik över din förbrukning. Första gången registrerar du ett konto och lägger in dina kunduppgifter på Mina sidor. Välj ort och skriv in kundnummer och personnummer/organisationsnummer. Kundnumret hittar du på fakturan. Efter första registrering loggar du ut och sedan in igen.

Vi hjälper dig

Om du skulle få problem med din värmeväxlare eller om värmen inte levereras som den ska, hör av dig till oss på kundservice, telefonnummer 0920-24 00 03 eller via e-post till agrovarme@solorbioenergi.com så hjälper vi dig.