Prislistor

Dokument

Kontakt

Kundservice och felanmälan
Tel: 023-103 13
norr@solorbioenergi.com

Adress: Myrskatavägen 1, 952 31 Kalix
Postadress: Solör Fjärrvärme AB
Jungfrustigen 3, 592 32 Vadstena

Platschef:
Johnny Åhl
Tel:076-7878312
johnny.ahl@solorbioenergi.com

Regionchef:
Henrik Frohm
Tel: 070-306 27 69
henrik.frohm@solorbioenergi.com

Fjärrvärme i Kalix

Funderar du på att välja fjärrvärme?

Det finns många fördelar med att skaffa fjärrvärme. Framför allt är det en bra investering för dig själv, för miljön och för plånboken.

  1. Enkelt och bekvämt. Du slipper oroa dig för ojämn temperatur, brist på varmvatten när du ska duscha eller oväsen från en värmeanläggning.
  2. Minimalt underhåll. Din fjärrvärmecentral sköter sig i princip själv och du kan nå oss dygnet runt om något skulle hända.
  3. Prisvärt. Låg installationskostnad, stabil prisnivå på värmen och låga kostnader för underhåll.
  4. Klimatsmart. Solör Bioenergi levererar fossilfri värme och vi använder endast biobränslen i produktionen.

Fjärrvärmen i Kalix

Anläggning: Anläggningen ligger i utkanten av Kalix tätort där värmeproduktionen sker med en biobränslepanna. Den kompletteras med en oljepanna som används vid reserv och spetslast när det är väldigt kallt. Vid anläggningen finns också en ackumulatortank som används för att korttidslagra producerad värme. Därmed kan produktionen optimeras till hög kostnadseffektivitet och lägre miljöpåverkan.

Biobränsle: Består framför allt av material som blir överskott inom skogsindustrin i närområdet, såsom sågspån, flis och bark.

Produktion/år: 80 000 MWh/år

Kunder: Villor och andra fastigheter. Här täcker vi 80 procent av värmebehovet för Kalix tätort.

Tillsammans har vi i Grästorp hjälpts åt att kraftigt minimera utsläppen av skadliga partiklar (PM 10) och minskat koldioxidutsläpp med 3 750 ton/år. Genom att ta bort mer än 1 400 kubikmeter olja årligen har vi minskat utsläppen motsvarande 190 bilar (där genomsnittsbilen kör 1 500 mil/år).

Är du intresserad av att veta mer?

Välkommen att höra av dig om du vill veta mer om fjärrvärme och få reda på om du kan ansluta dig. Du hittar kontaktuppgifter till vänster.

Är du redan kund? Vi hjälper dig med dina frågor

Mina sidor

På Mina sidor kan du se fakturor och statistik över din förbrukning. Första gången registrerar du ett konto och lägger in dina kunduppgifter på Mina sidor. Välj ort och skriv in kundnummer och personnummer/organisationsnummer. Kundnumret hittar du på fakturan. Efter första registrering loggar du ut och sedan in igen.

Vi hjälper dig

Om du skulle få problem med din värmeväxlare eller om värmen inte levereras som den ska, hör av dig till oss på kundservice, telefonnummer 020-802 800 eller via e-post till kalix@solorbioenergi.com så hjälper vi dig.