Fjärrvärmedebut för Solör Bioenergi i Sysslebäck under vintersäsongen - Solör Bioenergi
Fjärrvärme i Sysslebäck

Fjärrvärmedebut för Solör Bioenergi i Sysslebäck under vintersäsongen

Vintern är på väg, och Solör Bioenergi ser fram emot den kommande högsäsongen i Sysslebäck, en idyllisk plats i Värmland. Det var under våren i år som vi övertog fjärrvärmeverksamheten från Torsby kommun. Torsby kommun insåg behovet av en starkare partner som kan säkerställa smidig drift och fortsatt utveckling. Med vår nya struktur för underhåll, övervakning och beredskap, är vi väl förberedda för vintern och den kommande högsäsongen för fjärrvärme.

Vi har varit en pålitlig aktör i Värmland under många år med värmeanläggningar som Branäs samt fjärrvärmeanläggningar i städer som Filipstad och Sunne. I våras tog vi steget att förvärva fjärrvärmeverksamheten i Sysslebäck från Torsby kommun.

Enligt Oscar Arlestrand, projektansvarig inom Tekniska avdelningen i Torsby kommun, var valet av Solör som partner en självklarhet. Vi hade redan etablerat oss i området och visat oss vara pålitliga samarbetspartners. Vi hade även de bästa förutsättningarna att säkerställa drift och utveckling inom fjärrvärme, vilket var avgörande i beslutet.

Värmen produceras vid vår panncentral i centrala Sysslebäck och levereras sedan som fjärrvärme till närliggande kommunala fastigheter, större bostadshus och företag. Vår anläggning inkluderar en fastbränslepanna med kapacitet på 1 MW och en oljepanna som fungerar som reserv vid behov. Totalt levererar vi ungefär 2 GWh fjärrvärme årligen

Johan Lagerqvist, vår portfölj- och affärsansvarige inom Energi, tackar Torsby kommun för sitt förtroende och understryker att Solör är redo att ta över ansvaret för fjärrvärmeleveransen i Sysslebäck. Han framhåller att fjärrvärmedriften nu står inför allt strängare krav och ett ökat behov av kompetens och certifierad personal.

Vi har genomfört nödvändiga reinvesteringar sedan förvärvet förra våren och arbetar nu aktivt med förberedelser inför den kommande högsäsongen. Vi har även samarbetat med lokala entreprenörer för att säkerställa övervakning och beredskap, medan underhållet hanteras av våra egna erfarna medarbetare som är bosatta i området.

Solör Bioenergi ser positivt på att fortsätta vara en del av Sysslebäcks samhälle och att tillsammans med lokala aktörer fortsätta utveckla fjärrvärmen på bästa möjliga sätt. Med vår nya organisation för underhåll, övervakning och beredskap är vi väl förberedda för den kommande högsäsongen, säger Johan Lagerqvist, vår portfölj- och affärsansvarige inom Solör Bioenergi.