Solör Bioenergi förvärvar fjärrvärmebolag från Bussme Energy - Solör Bioenergi
Solör Bioenergi

Solör Bioenergi förvärvar fjärrvärmebolag från Bussme Energy

I en nyligen avslutad affär har Solör Bioenergi förvärvat 100% av aktierna i Bjäre Biovärme AB, Munka-Ljungby Biovärme AB, och Svedala Fjärrvärme AB från Bussme Energy. Detta förvärv markerar ett viktigt steg för oss i vår ambition att utöka verksamheten inom fjärrvärmeindustrin.

Affären, som slutfördes i två separata transaktioner, inkluderade initialt Bjäre Biovärme AB i Förslöv under december 2023. De återstående två företagen, Munka-Ljungby och Svedala Fjärrvärme, genomfördes som den andra delen av affären under början av mars.

Sven Persson, chef för Bussme Energy, uttryckte sin tillfredsställelse med övergången och betonade att Solör Bioenergi är den idealiska efterträdaren för att vidareutveckla dessa bolag. Persson lyfte fram den smidiga övergångsprocessen och den gemensamma visionen mellan de två företagen som en fördelaktig faktor i affären.

Genom detta förvärv välkomnar vi 180 nya kunder och tar över en värmeproduktion på 35 GWh. Dessutom har vi nu möjligheten att utöka vår verksamhet till att inkludera produktion av biokol. Vi har kommit överens med Bussme Energy om att de ska fortsätta sköta den dagliga driften av de tre anläggningarna fram till årets slut 2024.