Artiklar - Solör Bioenergi

Snickis i Strängnäs vill inspirera till hållbara val

När den kreativa mötesplatsen Snickis slog upp dörrarna i maj var det med endast återbrukad inredning, till viss del köpt med medel från Klimatfond Strängnäs. De fyra kreatörerna bakom Snickis vill inspirera till klimatsmarta val och få fler att påbörja sin omställning mot en mer hållbar vardag.

Strängnäs golfklubb går mot fossilfri maskinpark

Strängnäs golfklubb har en tydlig vision om en mer hållbar verksamhet. Med stöd från Klimatfond Strängnäs kan klubben nu realisera sin plan på inköp av batteridrivna robotgräsklippare och genom detta ta ett stort kliv mot en fossilfri maskinpark.

Museijärnvägen i Mariefred klimatsatsar med fler solceller

Museiföreningen Östra Södermanlands Järnväg har med stöd från Klimatfond Strängnäs installerat en ny solcellsanläggning som försörjer avfuktningen i en av deras vagnhallar.

Kommunens fastighetsbolag sätter solceller på Vasaskolans tak

Det kommunala fastighetsbolaget Strängnäs Fastighets AB ska med stöd från Klimatfond Strängnäs installera solceller på Vasaskolans tak. Med egenproducerad fossilfri energi balanserar bolaget det ökade elbehovet.

Strängnäs kommun kartlägger möjligheterna med grön vätgas

Det finns mycket som talar för att vätgas kommer att ha en betydande del i det framtida energisystemet. Nu vill Strängnäs kommun undersöka vilka lokala och regionala förutsättningar och möjligheter som finns för grön vätgas i kommunen.

Nya sporthallen i Strängnäs installerar solceller till egen elproduktion

Under våren startar byggnationen av den nya sporthallen i Strängnäs. Att minska klimatpåverkan är ett strategiskt arbete inom Strängnäs kommun och redan under den inledande projekteringsfasen fanns en vision om att kunna sätta solceller på sporthallens tak.