Ny anslutning

Bekvämt & Enkelt

Fjärrvärme innebär att du får jämn och behaglig värme året runt och obegränsad tillgång till varmvatten. Du behöver ingen egen värmeproduktionsanläggning och slipper därför bekymmer med till exempel ljud och lukt. Du slipper ordna med sotning, skaffa bränsle eller utföra annat eget arbete.

Tryggt & Prisvärt

Med fjärrvärme får du enkel, robust och beprövad teknik med mycket hög driftsäkerhet.  Det kan kännas extra tryggt att veta att vi har beredskap dygnet runt, året runt, om du skulle behöva vår hjälp.

Fjärrvärme är ett prisvärt uppvärmningsalternativ med stabila priser. Den anslutningskostnad du betalar vid anslutning till fjärrvärmenätet är en investering med lång livslängd som höjer värdet på din fastighet och den utrustning du har i fastigheten har minimala underhållskostnader.

Bättre för miljön

Solör Bioenergi Falköpings fjärrvärmeverk är fossilfria och eldas enbart på biobränsle, vilket gör att vår fjärrvärme till 94 % är märkt med Bra miljöval. Vi använder lokala biobränslen för att minska transporter och under 2018 investerade vi i ett elfilter för rökgasrening.

Här hittar du våra fjärrvärmenät:

Intresserad?

Kontakta Kundservice på tel: 0515-86700 eller kundtjanst.falkoping@solorbioenergi.com.

Smidigt, tryggt och miljövänligt

Toivo med familj valde under 2020 att ansluta villan i centrala Falköping till fjärrvärme.

Hur gick tankarna när ni valde att installera fjärrvärme, och vilka fördelar ser ni med den?
– Vi flyttade till huset 2013 och i början hade vi en oljepanna som värmekälla till fastigheten. Det var inget system vi såg som en långsiktig lösning men det fungerade bra tills en dag då det plötsligt slutade att fungera. Vi behövde i det läget göra ett relativt snabbt beslut gällande vilken värmekälla vi skulle välja härnäst. Elpanna var det första vi fick som rekommendation men efter råd och dialog med en energirådgivare från kommunen samt en granne valde vi fjärrvärme. Vi fick kontakt med Solör Bioenergi Falköping och fick låna en elpanna för tillfället tills installationen av fjärrvärmen var slutförd.

Hur har ni upplevt installationsprocessen med oss?
– Vi fick först ett preliminärt installationsdatum till maj 2021 för fjärrvärmen men Solör Bioenergi Falköping Energi ordnade möjligheten för oss att installera det redan innan jul 2020 vilket upplevdes väldigt smidigt. Processen kändes väldigt enkel med tanke på att själva arbetet vid fjärrvärmeinstallationen är relativt stor och många var inblandade i projektet.

Kändes det lätt att få offert och kändes det prisvärt?
– Det var lätt få en offert, och gick snabbt med tanke på hela processen och det stora projektet som det faktiskt innebar. Alla bitar gör att det känns väldigt prisvärt

Var även hållbarhetsaspekten inblandad vid valet av fjärrvärme?
– Miljöaspekten var en viktig del i valet av värmekälla för oss då det är ett äldre hus med mycket vinddrag. Olja kändes aldrig riktigt bra som värmekälla samt som en ständig kostnadsfråga. Det kändes självklart med fjärrvärme när vi fick veta att det är biobränsle från närområdet som eldas med då man dels förbättrar sitt klimatavtryck samt gynnar närområdet. Det förbättrar även huset för vår del då skorstenarna tar mindre skada och kräver mindre sotning

På vilket sätt underlättar fjärrvärmen för er?
– Vi har en bättre och jämnare värme jämfört med tidigare. Vi behöver inte hålla koll på värmen längre utan allt fungerar som det ska.