El- och automationsingenjör till Kraftvärmeverket i Strängnäs

Har du erfarenhet av el och automationsarbete från kraftvärmeproduktion, då kan du vara den vi söker!

Solör Bioenergi har nyligen förvärvat fjärrvärmeverksamheten i Strängnäs. Vi producerar och levererar fjärrvärme i Strängnäs, Åkers Styckebruk och Mariefred. Vi söker därför en el och automationsingenjör som vill vara med i startgroparna när vi bygger teamet som ska drifta dessa anläggningar.

Om jobbet

Vår fjärrvärmeverksamhet i Strängnäs bedriver idag produktion av fjärrvärme och el samt distribution av fjärrvärme. Produktionen sker i huvudsak på Kraftvärmeverket i Strängnäs med returträ och biobränslen som bas.

Vi söker en el- och automationsingenjör som kan säkerställa optimal drift av våra anläggningar för el- och värmeproduktionen.

I rollen som el- och automationsingenjör arbetar du med projektering, konstruktion och driftsättning av systemplattformar inom automation och industriell IT. Du arbetar med DCS/PLC-system och moderna gränssnitt mot fältutrustning, likväl som du arbetar med underhålls- och informationssystem. Vidare kommer du även att arbeta med ställverkslösningar, motorstyrningar och genomföra beräkningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för en el- och automationsingenjör:

 • Daglig drift och underhållsarbete i våra produktionsanläggningar.
 • Samordna och optimera driften i våra produktionsanläggningar.
 • Service och förebyggande underhåll.
 • Arbete kring akuta störningar.
 • Ansvarig för och samordningsansvar kring el och automation mot kollegor och entreprenörer.
 • Vara delaktig i att utveckla och ta fram underhållsplaner för el och automationsdelen för Strängnäs samtliga anläggningar.
 • Projektleda underhålls- och investeringsprojekt inom el och automation.
 • Utfärda och dokumentera arbetstillstånd för el och automation.
 • Ansvara för att dokumentationshantering för el och automation.
 • Tillse att arbeten utförs och efterlevs enligt gällande lagstiftning samt fastlagda rutiner och policys.
 • Medverka vid hanteringen av avtalsfrågor gentemot entreprenörer och leverantörer.
 • Instrumentering – instrumentdatabas för kalibrering och kalibrering samt felsökning och reparation av instrumentkretsar.
 • Underhåll av miljömätinstrument enligt lagstiftning.
 • Elscheman – uppdatering i lämpligt program tex CAD.
 • Arbete med pneumatiska och hydrauliska system.

Solör Bioenergi erbjuder en hög miljömedvetenhet, en god arbetsmiljö och en stark vilja att lyckas. Du får möjlighet att utvecklas i din profession med hjälp av kunniga kollegor men även via interna och externa utbildningar.

Inom vår verksamhet arbetar vi brett inom drift, underhåll och service. Vi lägger stor vikt vid frihet under eget ansvar och du förväntas därmed att fatta beslut efter situationer som uppstår.  Hos oss arbetar du dagtid från måndag till fredag och placeringen är på Kraftvärmeverket i Strängnäs.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet av el och automationsarbete från kraftvärmeproduktion eller processindustri inom områdena kraftvärme, VA, biogas eller industri alternativt annan likvärdig bakgrund.

Du är utbildad högskoleingenjör eller motsvarande inom el och automation alternativt likvärdig utbildning.

Du har ett stort teknikintresse och motiveras av problemlösning, både självständigt och i grupp med andra. Du är strukturerad och kan leda både dig själv och andra.

För att passa i rollen tror vi att du är en person som är bra på att samarbeta, som gärna delar med sig av sin kunskap och är öppen för nya möjligheter. Du värderar alltid säkerhet främst, har en hög grad av ansvarskänsla och förmåga att agera på egen hand även i stressade situationer.

Du har god datavana och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska samt engelska.

Körkort B, är ett krav. Beredskapstjänstgöring kan förekomma.

Det är meriterande om du har någon bakgrund inom programmering i form av PLC:er och DCS system samt HMI (med fördel ABB 800xa), kunskaper och/eller erfarenhet inom högspänningsanläggningar.

Övrigt

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar vänligt nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning tillämpas.

Omfattning: Heltid.

Arbetstid: Dagtid 07.00-16.00, beredskap kan förekomma

Ort: Strängnäs, Åkers Styckebruk och Mariefred

Tillträde: Omgående eller efter överenskommelse.

Antal tjänster: 1

Sista ansökningsdag: 2022.09.30. Intervjuer sker löpande varpå tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Kontakt

Har du frågor gällande tjänsten, vänligen kontakta Elin Westerberg, platschef Strängnäs, på telefonnummer +46 73 080 78 79, eller via mail elin.westerberg@solorbioenergi.com

Skicka din ansökan till: Elin Westerberg, platschef Strängnäs, elin.westerberg@solorbioenergi.com

Vi ser fram emot din ansökan!

GDPR

Genom att skicka in dina handlingar till oss på Solör Bioenergi– så godkänner du vår Integritetspolicy som finns att läsa på www.solorbioenergi.se. Du kan också besöka datainspektionens hemsida för ytterligare information om personuppgiftsbehandling.

För mer information om tjänsten kontakta:

Har du frågor gällande tjänsten, vänligen kontakta Elin Westerberg, platschef Strängnäs, på telefonnummer +46 73 080 78 79, eller via mail elin.westerberg@solorbioenergi.com

Skicka din ansökan till:
Elin Westerberg, platschef Strängnäs, elin.westerberg@solorbioenergi.com

Vi ser fram emot din ansökan!